Logo_ver_full.png

 

we believe,

Conscientious Design is a powerful tool to shape a better world;

Considerate Design is enjoyable, sustainable, and memorable. Our logo is designed to trigger imaginations. It can be a lollipop, a tree, a firework, a balloon, or even a dandelion. We create the container for you to start writing your own sweet memory;

Creative design shall inspire people to seek for a better way of living, and to advance our culture together.

 

Knock Knock Ideas, as a professional architectural consultant, constantly questions the way of modern world development, and strives to incorporate down to earth sustainable design into varies aspects of life.

 

Dia01_architecture.png
Dia02_interior.png
Dia03_publicart.png

PLAY A ROUND, DREAM A ROUND

art installation

 

Client: PMQ / Curator: Create & Yay / Event: WOW Summer Fair / Installation Design: Knock Knock Ideas / Construction: Knock Knock Ideas / Open to Public: 17-26 August 2018 / Location: 35 Aberdeen Street, Central, Hong Kong

 

DSC08676.JPG

Play a round.dream a round
圓圓.日夢

Living in this fast-pace city, daydreaming is luxury. While kids and adults are having increasing burden and constraints, we would like to design a playground in which everyone is carefree to relax and plays without rules.  

To echo with the theme of event 'circle and square', we decided to use hula hoops to create a piece of floating cloud, and recycled foam to form a 10m x 10m playground. Many parents and visitors were surprised about the softness of foam, which interestingly contrasts with its appearance. Indeed, the different degree of softness, colours and shapes of foam were brought to the site with tremendous effort and negotiation with the factory in China. For the construction and erection of the cloud, we consciously avoided any damage to the hula hoops so that they can be reused later. 

After the completion of event, the cloud was dissembled and restored to hula hoops. The hoops and foam were then delivered to 3 local primary schools for further use. One of our design philosophies is to create considerate design, which is sustainable and enjoyable and memorable. We have demonstrated how to minimise wastage through the design and construction process. 

Kids are kings;
adults become kidults 

With this additional layer of huge mattress, children and parents may stare at the yellow cloud and meanwhile, invent a lot of different games by using hula hoops. The whole courtyard space was being redefined and filled with laughters. As designers, it was extremely satisfying to see all these happy faces and interactions. 

pmq.jpg

WAN CHAI COMMUNITY GREEN STATION

DEsign Idea Competition

 

Organiser: Environmental Protection Department, HKSAR / Award: 2nd Prize in Professional Group / Year: 2018

01.jpg

RE-CREATION GROUND
遊.綠.場

The design aims to plant a seed of “green values” to local community and increase public awareness of the Green Station through unique and playful architectural design.  The eye-catching baling machine tower is housed in a glass envelope and upcycled-plastic bottle designed with community participation, together with the rooftop playground, the Green Station let visitors appreciate and arouse their interests in sustainable living.  

Rather than taking the container module as it is, the design adopts the container frames’ thin outlines and specific proportions as a spatial module that defines all the functions in a systematic manner.  The compact arrangement minimizes the construction of building envelope and heat gain. The ceiling height varies among the functional area to naturally suit different functions. High headroom areas allow flexibility on usage and improve acoustic performance of the office and multi-purpose room. Besides, the windows at high level not only create a strong visual connection to the playground above but also encourage visitors to engage with the Station even more. 

Other sustainable features such as light tube, chimney for stack effect, and feature wall made of recycled bottles as insulation can all be reached and touched at the open space as a showcase of sustainable design.  

We hope the Station can become an exhibit itself and as a powerful community magnet via play, observation and community participation.

Green Wan Chai 1 resized.jpg
Green Wan Chai 2.jpg
MLP.jpg
Plan01.jpg
SECTION.jpg